icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
##0##
Ontdek Bijzonder Zorgenkind
Ontdek Bijzonder Zorgenkind

Ontdek Bijzonder Zorgenkind

 

Bijzonder Zorgenkind gelooft dat kinderen, ondanks hun verpleegkundige zorgvraag, onderdeel zijn van de huidige maatschappij en daarin moeten kunnen participeren.

 

Onze droom is ontstaan uit een sterk gevoel dat het anders moet én kan. Dagelijks streven onze medewerkers er gezamenlijk naar om deze droom waar te maken. Dit doen wij door samen te werken, betrokken te blijven, vakmanschap in huis te hebben en resultaatgericht te kijken. 

Wij geloven namelijk in een samenleving waaraan iedereen zoveel mogelijk op eigen kracht deelneemt en zijn steentje bijdraagt door zijn of haar talenten in te zetten. Deelnemen aan de maatschappij is goed voor iedereen, maar zeker ook voor kwetsbare en zieke kinderen. De kinderverpleegkundigen van Bijzonder Zorgenkind weten hoe belangrijk het is dat uw kind dan in goede handen is. Zij doen er alles aan om het gehele gezin te ondersteunen en zorgen ervoor dat zowel uw kind, als de rest van het gezin kunnen participeren in de maatschappij. 

Het leven gaat door, wij gaan waar het kind gaat. Wij bieden gespecialiseerde ziekenhuis verplaatste zorg in de eigen omgeving van kind en gezin. Op die manier blijft het kind “kind” en “thuis” een thuis.

 

Missie van Bijzonder Zorgenkind

Bijzonder Zorgenkind vindt het haar missie om kinderen met een verpleegkundige zorgvraag “thuis” te laten zijn.

 

Visie van Bijzonder Zorgenkind

  • Zorgprofessionals van Bijzonder Zorgenkind vervullen een kernrol binnen en buiten onze organisatie. Hierdoor blijft de gewenste kwaliteit gewaarborgd voor de beste zorg van het kind met een bijzondere zorgvraag.
  • De zorgprofessional vindt het haar missie om te zorgen voor kind en gezin, waarbij zij gestimuleerd worden om verpleegkundige vaardigheden aangeleerd te krijgen. Gerelateerd aan de belastbaarheid van het kind en gezin. Dit doen wij vanuit het perspectief van positieve gezondheid.  
  • Kinderen met een zorgvraag hebben het recht op kind- en gezinsgerichte zorg, waarbij aandacht is voor medische zorg, veiligheid, ontwikkeling en sociale omgeving (“Thuis” zijn is het bieden van gespecialiseerde ziekenhuis verplaatste zorg in de eigen omgeving van kind en gezin.)
  • Het kind “kind” laten zijn waarin wij het belangrijk vinden dat kind en gezin hun eigen regie behouden. Hierdoor kunnen zij blijven participeren in de maatschappij en blijft de draagkracht en draaglast in balans. 

 

Kernwaarden

Binnen onze organisatie is een aantal kernwaarden benoemd. Deze vormen het uitgangspunt van onze dagelijkse zorg- en dienstverlening:

  • Betrokkenheid
  • Samenwerken
  • Resultaatgerichtheid
  • Vakmanschap

 

Bekijk deze video voor meer informatie over onze werkwijze:

 

 

Heeft u vragen over Bijzonder Zorgenkind?

Neem contact met ons op!
Algemene voorwaarden Mantelzorgbeleid Klachtenreglement Privacy Cookies
Bereikbaarheid kantoor
Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 16:30 uur
T 085 - 48 95 524
E [email protected]
Post- en bezoekadres kantoor
Zuidkade 88 3
9203 CP Drachten
DNV GL
Of stuur ons een bericht.