icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
##0##
Samen zorgen
Samen zorgen

Samen zorgen bij Bijzonder Zorgenkind

 

Bijzonder Zorgenkind gelooft dat kinderen, ondanks hun verpleegkundige zorgvraag, onderdeel zijn van de huidige maatschappij en daarin moeten kunnen participeren.

 

Onze droom is ontstaan uit een sterk gevoel dat het anders moet én kan. Dagelijks streven onze medewerkers er gezamenlijk naar om deze droom waar te maken. Dit doen wij door samen te werken, betrokken te blijven, vakmanschap in huis te hebben en resultaatgericht te kijken. 

wolk en hartjeWij geloven namelijk in een samenleving waaraan iedereen zoveel mogelijk op eigen kracht deelneemt en zijn steentje bijdraagt door zijn of haar talenten in te zetten. Deelnemen aan de maatschappij is goed voor iedereen, maar zeker ook voor kwetsbare en zieke kinderen. De kinderverpleegkundigen van Bijzonder Zorgenkind weten hoe belangrijk het is dat uw kind dan in goede handen is. Zij doen er alles aan om het gehele gezin te ondersteunen en zorgen ervoor dat zowel uw kind, als de rest van het gezin kunnen participeren in de maatschappij. 

Het leven gaat door, wij gaan waar het kind gaat. Wij bieden gespecialiseerde ziekenhuis verplaatste zorg in de eigen omgeving van kind en gezin. Op die manier blijft het kind “kind” en “thuis” een thuis.

 

Binnen onze organisatie zijn een aantal kernwaarden benoemd. Deze vormen het uitgangspunt van onze dagelijkse zorg- en dienstverlening: 

Betrokkenheid, Samenwerken, Resultaatgerichtheid, Vakmanschap

 

Hoe zorgen we ervoor dat uw kind (en gezin) zo veel mogelijk kan participeren in de maatschappij?

 • Onze medewerkers hebben het doel om positieve gezondheid zo veel mogelijk te bevorderen. Bij positieve gezondheid wordt niet alleen gekeken naar het medische aspect, maar naar het gehele belang en welzijn van kind en gezin.
 • Onze zorgprofessional zorgt voor uw kind (en gezin), waarbij zij gestimuleerd worden om verpleegkundige vaardigheden aangeleerd te krijgen. Gerelateerd aan de belastbaarheid van het kind en gezin.
 • Voor wat betreft de organisatievorm geloven wij in de kracht van kleinschalige kindteams rondom kind en gezin.
 • Een ieder die werkzaam is voor (of onderdeel van) Bijzonder Zorgenkind, is verbonden met het primaire zorgproces.
 • De zorg kan thuis zijn, maar ook op school, of bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf. Het leven gaat door, wij gaan waar het kind gaat. Wij bieden gespecialiseerde ziekenhuis verplaatste zorg in de eigen omgeving van kind en gezin.

Lees hier de ervaringen en verhalen van ouders die zorg ontvangen van Bijzonder Zorgenkind.

 

Wanneer u kiest voor medische zorg van Bijzonder Zorgenkind, dan is onze zorg gericht op uw kind, gezin en uw persoonlijke situatie en wensen.

 • Tijdens de intake maken we graag persoonlijk kennis met u en uw gezin. We bespreken met u welke (verpleegtechnische) zorg uw kind nodig heeft en hoe wij hierbij kunnen helpen. 
 • Wanneer uw kind van ons zorg zal ontvangen, wordt er een passend kindteam samengesteld, zodat uw kind altijd een vertrouwde zorgverlener ziet. 
 • Onze zorgprofessionals leren u en uw kind goed kennen, waardoor ze in staat zijn de zorgvraag in te schatten, veranderingen te signaleren en goede zorg te leveren. 
 • Zorgprofessionals van Bijzonder Zorgenkind vervullen een kernrol zowel binnen als buiten onze organisatie.
 • Onze zorgprofessionals maken opvang o.a. thuis, op school en/of een medisch dagverblijf voor u kind mogelijk.
 • Om goede zorg te verlenen worden uw kindteams gefaciliteerd, (administratie, opleiding/ personeelszaken, marketing & communicatie, roosterbureau) gehuisvest vanuit het centrale kantoor in Drachten.

 

Bekijk deze video voor meer informatie over onze werkwijze:

 

Heeft u vragen over Bijzonder Zorgenkind?

Neem contact met ons op!
Algemene voorwaarden Mantelzorgbeleid Klachtenreglement Privacy Cookies
Bereikbaarheid kantoor
Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 16:30 uur
T 085 - 48 95 524
E [email protected]
Post- en bezoekadres kantoor
Zuidkade 88 3
9203 CP Drachten
DNV GL
Of stuur ons een bericht.