icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
##0##
DapperDagboek
DapperDagboek

DapperDagboek bij Bijzonder Zorgenkind

Bij Bijzonder Zorgenkind krijgen kinderen die de hele dag zorg nodig hebben een DapperDagboekHet DapperDagboek is een map waarin kinderen kunnen tekenen en schrijven. Op die manier kunnen ze uiten wat ze doormaken. Het dagboek bevat ook mapjes. Deze zijn bedoeld om briefjes, kaarten of andere dingen in te stoppen die kinderen willen bewaren. Zo helpt het DapperDagboek bij de verwerking van heftige gebeurtenissen, voor, tijdens en na de ziekte.

 

Hoe ziet het DapperDagboek eruit?

 

 

 

Het DapperDagboek is voor kinderen. Het is kleurrijk, gericht op het kind en niet op de ziekte van het kind. Het kind kan op die manier even ontsnappen aan het ziek zijn en zelf de regels bepalen. Het is zo ontworpen dat ook ouders hun ervaringen erin kwijt kunnen. 

 

Hoe werkt het?

Bij onderzoeken, ingrepen of andere spannende situaties, kunnen kinderen een sticker opplakken, de DapperPlakker. Er is keuze uit ruim 70 verschillende ontwerpen, passend bij vrijwel iedere situatie of behandeling, zoals een prik, opname of fysiotherapie. Het is zelfs zo dat kinderen vanuit het ziekenhuis een stapeltje stickers mee kunnen krijgen speciaal afgestemd op hun behandeling, bijvoorbeeld bij het slikken van medicijnen. 

De DapperPlakkers dienen als aanmoediging, iets om naar uit te kijken na een vervelende gebeurtenis. Ook zijn er stickers beschikbaar voor als er iets te vieren valt: een goede dag, het einde van een behandeling of iets wat weer voor de eerste keer lukt. 

Wil je meer weten over het DapperDagboek? Kijk hier


Algemene voorwaarden Mantelzorgbeleid Klachtenreglement Privacy Cookies
Bereikbaarheid kantoor
Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 16:30 uur
T 085 - 48 95 524
E [email protected]
Post- en bezoekadres kantoor
Zuidkade 88 3
9203 CP Drachten
DNV GL
Of stuur ons een bericht.