icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
##0##
Diabeteszorg
Diabeteszorg

Diabeteszorg

Diabetes is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Bij kinderen en jongeren met diabetes komt voornamelijk diabetes type 1 voor. Wanneer het kind de diagnose diabetes heeft gekregen, heeft dit vaak invloed op het hele gezin.

Onze (kinder)verpleegkundigen kunnen u begeleiden en leren omgaan met diabetes. Wij vinden het belangrijk dat uw kind naar school kan gaan en kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Om dit te kunnen realiseren, kunnen onze (kinder)verpleegkundigen ondersteuning bieden bij het meten van de bloedsuikerspiegel of het spuiten van insuline. Insuline kan op verschillende manieren worden toegediend:

  • Insulinepen: De spuit waarmee je de insuline inspuit, heet een insulinepen. Er bestaan verschillende soorten pennen. Welke pen voor het kind geschikt is, wordt besproken met de diabetesverpleegkundige;
  • Insuflon: Sommige kinderen vinden het moeilijk om meerdere keren per dag insuline te moeten inspuiten. Dit is begrijpelijk en hiervoor kan het kind een insuflon gebruiken. Dit is een dun slangetje (katheter) dat onder de huid ligt. Bij het spuiten van insuline kan het kind door de katheter prikken, waardoor het iedere keer door de huid hoeft;
  • Insulinepomp: Een insulinepomp is een apparaatje waar kortwerkende insuline in zit. Het kind draagt deze pomp altijd bij zich. In de pomp zit een soort computertje die ervoor zorgt dat het kind steeds een beetje insuline krijgt. Dat gaat vanzelf, zowel overdag als ’s nachts. Alleen voor het eten, moet het kind op een knop drukken om jezelf wat extra insuline te geven.

Soms is er een periode waarin je bloedglucosewaarden enorm schommelen, zonder dat je daar een oorzaak voor kunt vinden. Bijvoorbeeld ’s nachts, of na het sporten of na bepaalde maaltijden. Met een glucosesensor kan dit onderzocht worden.

Bijzonder Zorgenkind hanteert bij deze handeling de VILANS-protocollen.

Benieuwd wat wij voor uw kind en gezin kunnen betekenen?

Ontdek Bijzonder Zorgenkind
Algemene voorwaarden Mantelzorgbeleid Klachtenreglement Privacy Cookies
Bereikbaarheid kantoor
Maandag t/m vrijdag: 8:30 - 16:30 uur
T 085 - 48 95 524
E [email protected]
Post- en bezoekadres kantoor
Zuidkade 88 3
9203 CP Drachten
DNV GL
Of stuur ons een bericht.